Chantal Kapitein

Echtscheidingsbemiddeling en Mediaton

 

Uit elkaar gaan doe je samen

Chantal Kapitein

Kosten mediation per uur

Het tarief voor particulieren is € 97,50 per persoon per uur (incl. 21% BTW). Over het algemeen zijn er tussen de twee tot vijf gesprekken nodig om tot gezamenlijke afspraken te komen. Daarnaast heb ik tijd nodig om de gesprekken voor te bereiden en alles uit te werken, zodat wat uiteindelijk op papier komt te staan, door jullie beiden kan worden ondertekend.

 

All-in tarief

Het is mogelijk om een all-in prijs af te spreken, alle kosten zijn dan verwerkt in dit bedrag. Als er onverwachts, om wat voor reden dan ook, meer gesprekken nodig blijken te zijn, dan kunnen er meerkosten in rekening worden gebracht. In het all-in tarief is rekening gehouden met gemiddeld 5 bijeenkomsten.

Jullie willen graag weten wat de kosten zijn, dat is logisch. Er is echter niet één vaststaand all-in tarief te noemen, want iedere situatie is uniek. Het hangt ervan af of jullie een ouderschapsplan nodig hebben, of er huwelijkse voorwaarden zijn, of er sprake is van een onderneming en of de stukken ingediend moeten worden bij de Rechtbank. Als duidelijk is wat er precies geregeld moet worden, dan kan ik aangeven welke kosten jullie kunnen verwachten. Dit wordt tijdens het kennismakingsgesprek of eerste telefonisch contact altijd besproken.

 

Raad voor Rechtsbijstand

Heb je een laag inkomen? Dan kun je in aanmerking komen voor subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. Als je voldoet aan de voorwaarden en in aanmerking komt voor de subsidie, draagt de Raad voor Rechtsbijstand vrijwel alle kosten van de mediation. Het kan ook zijn, dat dit voor één van jullie geldt, dan wordt de helft vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand en de andere helft gaat dan volgens het commerciële tarief. Controleer ook altijd even je Rechtsbijstandsverzekering, mogelijk vergoedt de verzekering de kosten voor de mediation.

 

“Een scheiding brengt veel uitdagingen met zich mee en het kan voelen als een van de grootste beslissingen in jullie leven. Chantal staat klaar om jullie te begeleiden, zodat jullie weer grip krijgen op de situatie en tot duidelijke en eerlijke afspraken kunnen komen. Met begrip en expertise biedt Chantal de ondersteuning die jullie nodig hebben tijdens deze moeilijke periode.”

Kennismaken met Chantal? Laat een terugbelverzoek achter.

Scheiding
Hoe werkt het?

Eén van jullie neemt vaak contact op, via het contactformulier, telefonisch of per e-mail. We hebben een korte kennismaking en er wordt een afspraak ingepland voor een kennismakingsgesprek, waarbij ook de andere partij aanwezig is. Ik vind het heel belangrijk, dat jullie mij beiden gezien en gesproken hebben. Tijdens de kennismaking inventariseer ik alvast wat er speelt. Als er een vervolggesprek wordt ingepland en de mediationovereenkomst is getekend gaan we officieel aan de slag. Ik stuur jullie vervolgens een checklist, waarin wordt aangegeven welke informatie en gegevens jullie aan moeten leveren.

We starten met het ouderschapsplan (indien er kinderen zijn). Vervolgens gaan we kijken naar de financiën, de woning, de boedel, de alimentatie, het pensioen en de budgetplanning. Als we alles hebben besproken, de punten zijn één voor één doorgenomen en de afspraken zijn duidelijk en gezamenlijk geformuleerd, dan worden de stukken opgemaakt en door jullie ondertekend. Als jullie getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, dan volgt er een gesprek met de advocaat, hij/zij dient de stukken in bij de Rechtbank. Er wordt daarna een scheidingsverzoek ingediend en als deze is verwerkt, dan volgt de inschrijving bij de Gemeente. Als dit is gebeurd, dan is de echtscheiding officieel.

Vrijblijvend kennismaken

Kom erachter of je een klik hebt met Chantal met een vrijbijvend gesprek. Chantal komt graag bij jullie langs om de situatie in kaart te brengen. Aarzel niet en neem direct contact op.

Alle rechten voorbehouden | CKV Mediation | Website: Oog op Marketing

Call Now Button