Chantal Kapitein

Uit elkaar gaan, dat doe je samen

Scheiden met een mediator

Mediator Chantal weet als geen ander dat er bij een scheiding nogal wat zorgen en stress om de hoek komen kijken. Scheiden met je (ex)partner, dat is nogal wat. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Daar komt de kracht van mediation naar voren: samen in gesprek gaan, ondersteund door een neutrale en betrokken mediator. Als beëdigd MfN-mediator creëer ik een vertrouwde en een veilige omgeving, met aandacht voor de jullie persoonlijke situatie. Zou je meer informatie willen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek willen aanvragen? Neem dan zo snel mogelijk contact op via!

Chantal Portret

“Mijn doel als mediator is om jullie tijdens de gesprekken tot concrete en haalbare oplossingen te brengen waar jullie beiden tevreden mee kunnen zijn. Hierbij heb ik oog voor de juridische kant, maar heb ik ook zeker oog voor de emotionele kant van het verhaal.”

Chantal Kapitein

Klanten vertellen:

"Ik ben zeer tevreden met Chantal. Het was een waardevolle steun tijdens een erg uitdagende periode."

Freek

"De samenwerking was goed en er werd aandacht besteed aan alle aspecten. Chantal is een fijn persoon om mee te praten."

Carolien

"Bij Chantal hadden we echt het gevoel dat ze goed naar ons luisterde. Zij had diepgaande kennis van de juridische zaken."

Jim

Kennismaken met Chantal? Laat een terugbelverzoek achter.

Hoe werkt het?

1. Kennismaken

Tijdens de gesprekken kunnen er nogal wat emoties omhoog komen, daarom is het zeer belangrijk om een goede klik met de mediator te hebben. Ik kom graag bij jullie thuis langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo leren we elkaar kennen en bouwen we een vertrouwensband op.

2. Gesprekken voeren

Alle onderwerpen komen op tafel. Alle bezittingen, schulden en andere financiële zaken zullen worden besproken en verdeeld. Er moet een convenant of vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Zijn er (jonge) kinderen? Dan kan een ouderschapsplan niet ontbreken.

3. Juridische zaken

Na het controleren van het convenant en ouderschapsplan, dien ik het in bij de advocaat. Deze voert juridische checks uit en dient het verzoek bij de rechtbank in. Na ontvangst van de beschikking en het tekenen van de Akte wordt de echtscheiding ingeschreven bij de gemeente.

4. Nazorg

Na het afronden van de scheiding begint het nieuwe leven pas echt. Er kunnen zich dan nog allerlei vragen en situaties voordoen die compleet nieuw zijn. Ook dan kun je bij Chantal terecht. Een familieopstelling of een periode van coaching kan goed helpen bij het verwerken.

Jullie scheiding wordt behandeld door een gecertificeerde mediator met vertrouwde kwalificaties.

NMV
MfN
Nobco Lid
kiwa

Voorkom een vechtscheiding

Een scheiding kan op 2 manieren: de route waar beide partijen een advocaat nemen, het conflict opbouwen met hoge kosten en uiteindelijk een compromis bereiken. Of je kiest voor mediation, waarbij een mediator jullie begeleidt bij het proces en helpt haalbare afspraken te maken over alle belangrijke zaken. Dit bespaart kosten en zorgt voor een beter vertrek uit het huwelijk of de relatie.

Wat kiezen jullie?

Chantal is aangesloten bij:

Considerans
zorgeloosch

Kennismaken met Chantal? Laat een terugbelverzoek achter.

Mediator

Denken aan de kinderen

Ik begrijp, dat jullie willen dat de scheiding zo min mogelijk invloed heeft op de kinderen. Ik help bij het soepel verlopen van de scheiding en stel een duidelijke zorg- of omgangsregeling op, waar zowel jullie als de kinderen achter staan. Het doel is, dat de kinderen later kunnen zeggen dat jullie goed uit elkaar zijn gegaan, met respect voor beide ouders en een regeling die bij hun behoeften past. Ik ondersteun bij het opstellen van een regeling die aansluit bij jullie wensen en de behoeften van de kinderen, met minimale wisselingen van huis en passend bij co-ouderschap indien gewenst.

Wonen na de scheiding

Bij de woningverdeling spelen vaak emoties mee, begrijpelijk gezien de dierbare herinneringen. Toch moet een van jullie, of beiden, binnenkort verhuizen. Angstige gedachten over ‘waar ga ik heen’ en ‘hoe gaat dat financieel’ kunnen opspelen. Voor de kinderen is rust hierin belangrijk. Opties zoals onverdeeld laten of verkopen van de woning worden besproken. Ik geef informatie en jullie raadplegen financieel adviseurs. De afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant of de vaststellingsovereenkomst.

R

De juiste kwalificaties

Krijg de professionele begeleiding die jullie nodig hebben van een ervaren mediator. Ik hou mijn kennis up-to-date door jaarlijks studiepunten te behalen voor het MfN kwaliteitsregister. Ook ben ik lid van de NMv. Mijn inzet voor het vak en mijn toewijding aan cliënten maken mij een waardevolle partner in het begeleiden van een echtscheiding.

Vrijblijvend kennismaken

Het proces van scheiden is een aangrijpende en persoonlijke ervaring. Om die reden is het essentieel dat jullie een goede connectie voelen met de mediator. Bij mij is het kennismakingsgesprek altijd open en kosteloos, zonder verplichtingen. Het geeft jullie de gelegenheid om te ontdekken of er een klik is en of ik de juiste persoon ben om jullie te begeleiden tijdens deze uitdagende periode.

Vrijblijvend kennismaken

Kom erachter of je een klik hebt met Chantal met een vrijbijvend gesprek. Chantal komt graag bij jullie langs om de situatie in kaart te brengen. Aarzel niet en neem direct contact op.

Alle rechten voorbehouden | CKV Mediation | Website: Oog op Marketing

Call Now Button