Chantal Kapitein

Echtscheidingsbemiddeling en Mediaton

 

Uit elkaar gaan doe je samen

Chantal Kapitein

Het Ouderschapsplan

Besluiten jullie uit elkaar te gaan? Wanneer de scheiding is afgerond houden jullie beiden zeggenschap over de kinderen. Een ouderschapsplan kan hier een belangrijke rol spelen. Ik help jullie om een zorgvuldig opgesteld ouderschapsplan op maat te maken. Scheiden is geen gemakkelijke stap, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Maar weet dat jullie er niet alleen voor staan.

Bij het opstellen van het ouderschapsplan leg ik de nadruk op een vriendelijke en persoonlijke aanpak. Jullie kinderen staan altijd centraal in dit proces. Samen zorgen we voor een stabiele en liefdevolle omgeving voor hen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

“Tijdens de scheiding komt er nogal veel op jullie af, het is misschien wel de grootste beslissing uit jullie leven. Ik help jullie om de controle in handen te krijgen en tot duidelijke en eerlijke afspraken te komen.”

Denken aan de kinderen
De financiële kant

Ik stel het ouderschapsplan op, uiteraard samen met jullie. Dit juridische document omvat onder andere belangrijke financiële afspraken, waaronder kinderalimentatie. Kinderalimentatie is een essentieel onderdeel van het ouderschapsplan, waarbij beide ouders betrokken worden om tot een eerlijke en haalbare regeling te komen.

Er kunnen afspraken worden gemaakt over de hoogte en verdeling van de kinderalimentatie. Het welzijn van de kinderen staat altijd voorop en het doel is om het proces zo soepel en eerlijk mogelijk te laten verlopen, waarbij de financiële afspraken zorgvuldig worden vastgelegd.

Denken aan de kinderen

Jullie willen dat jullie kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Ik begrijp dat het uitgangspunt is, dat de kinderen later kunnen zeggen dat jullie goed uit elkaar zijn gegaan, met respect voor beide ouders en een passende regeling hebben afgesproken, die bij hun behoeften en levens past.

Als familiemediator help ik jullie een ouderschapsplan op te stellen, die zowel voor jullie als voor de kinderen goed werkt. We streven ernaar dat de regeling aansluit bij jullie wensen en de behoeften van de kinderen.

Hoe ga je om met vakanties?

Het ouderschapsplan omvat niet alleen de reguliere omgangsregeling, maar ook de contactmomenten tijdens feestdagen en vakanties. Ik begeleid jullie bij het maken van afspraken over vakanties of reizen en hoe tijdens schoolvakanties de vrije dagen worden verdeeld.

Het welzijn van jullie kinderen staat centraal en hun stem zal gehoord worden om ervoor te zorgen dat het ouderschapsplan optimaal werkt. Samen kunnen jullie, met mijn ondersteuning, een evenwichtige regeling opstellen, rekening houdend met de wensen en behoeften van alle partijen.

De rechten van een kind

Wanneer ouders gaan scheiden, moeten er afspraken worden gemaakt in het ouderschapsplan over waar de kinderen gaan wonen, hoe vaak ze jullie zien en wie wanneer het ouderlijk gezag heeft. Bij het maken van deze afspraken staat het welzijn van de kinderen voorop.

De ouders beslissen waar de kinderen wonen (tot het achttiende jaar), maar vanaf de leeftijd van twaalf jaar hebben kinderen het recht om gehoord te worden in de keuze waar het kind komt te wonen. De kinderen komen ook voor de keuzes te staan welke school of opleiding ze willen volgen, of bij welke sportclub ze willen. Laten jullie dit de kinderen zelf bepalen? Moeten hier afspraken over komen?

Vrijblijvend kennismaken

Kom erachter of je een klik hebt met Chantal met een vrijbijvend gesprek. Chantal komt graag bij jullie langs om de situatie in kaart te brengen. Aarzel niet en neem direct contact op.

Alle rechten voorbehouden | CKV Mediation | Website: Oog op Marketing

Call Now Button