Chantal Kapitein

Echtscheidingsbemiddeling en Mediaton

 

Uit elkaar gaan doe je samen

Chantal Kapitein

Hoe werkt mediation?

1. Kennismaken

Tijdens de scheiding kunnen er enorm veel emoties vrijkomen, het zijn immers zeer beladen gesprekken. Daarom is het belangrijk dat jullie allebei een klik hebben met de mediator. Ik kom graag bij jullie langs voor een kennismaking. Het is namelijk heel belangrijk om een vertrouwde en veilige omgeving te creëren.

Ik stel dan al wat korte vragen ter inventarisatie. Is er een eigen onderneming, werken jullie in loondienst of zijn er andere bijzondere situaties? Hebben jullie een koopwoning en zijn er kinderen? Wellicht hebben jullie ook recht op een toevoeging?

 

2. De gesprekken

Zijn er minderjarige kinderen in het spel? Dan komt er ook een ouderschapsplan. We nemen uitgebreid de tijd om het ouderschapsplan door te spreken en alle afspraken helder te krijgen.

Tijdens de gesprekken creëren we voldoende ruimte voor emoties, zodat jullie je veilig voelen om verdriet, boosheid of frustratie te uiten en te bespreken. Op die manier kunnen jullie elkaar beter begrijpen en wordt het gemakkelijker om afspraken te maken.

 

3. De documenten

In de laatste stap worden alle documenten opgesteld. Vervolgens controleren jullie samen alle documentatie, bijvoorbeeld het echtscheidingsconvenant of de vaststellingsovereenkomst en eventueel een ouderschapsplan. Hierin staan alle afspraken op papier.

Wanneer iedereen akkoord is, gaan de documenten naar de advocaat. De advocaat voert een tweede controle uit, voordat het document naar de rechtbank gaat.

 

4. Nazorg

Na het afronden van de scheiding begint het nieuwe leven pas echt. Er kunnen zich dan nog allerlei vragen en situaties voordoen die compleet nieuw zijn.

Ook dan kun je bij Chantal terecht. Een familieopstelling of een periode van coaching kan goed helpen bij het verwerken.

“Een scheiding brengt veel uitdagingen met zich mee en het kan voelen als een van de grootste beslissingen in jullie leven. Ik sta klaar om jullie te begeleiden, zodat jullie weer grip krijgen op de situatie en tot duidelijke en eerlijke afspraken kunnen komen. Met begrip en expertise bied ik de ondersteuning die jullie nodig hebben tijdens deze moeilijke periode.”

Jullie scheiding wordt behandeld door een gecertificeerde mediator met vertrouwde kwalificaties.

NMV
MfN
Nobco Lid
kiwa

Vrijblijvend kennismaken

Kom erachter of je een klik hebt met Chantal met een vrijbijvend gesprek. Chantal komt graag bij jullie langs om de situatie in kaart te brengen. Aarzel niet en neem direct contact op.

Alle rechten voorbehouden | CKV Mediation | Website: Oog op Marketing

Call Now Button