Chantal Kapitein

Echtscheidingsbemiddeling en Mediaton

 

Uit elkaar gaan doe je samen

Chantal Kapitein

Familieopstellingen

We hebben allemaal te maken met verschillende soorten relaties in ons leven. Soms is er sprake van een verstoorde relatie, dit is bij een scheiding het geval. In onze relaties met anderen nemen we onbewuste patronen in onszelf mee in de relatie. Vaak komen deze patronen voort uit onze familie van herkomst.

Een familieopstelling is een effectieve manier om deze onbewuste patronen te onderzoeken. Het geeft antwoord op de vraag wat ons in het dagelijks leven (on)bewust beïnvloedt, waardoor we in de problemen komen. In een opstelling wordt gekeken naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die van invloed kunnen zijn op het verleden en dus ook op het heden en de toekomst.

“Tijdens de scheiding worden jullie geconfronteerd met tal van uitdagingen. Het kan zelfs de meest ingrijpende beslissing in jullie leven zijn. Het is mijn missie om jullie volledig te begeleiden in het bereiken van heldere en rechtvaardige overeenkomsten.”

Hoe werkt het?

In een opstelling wordt er gekeken naar de plaatsen binnen het gezin en wat de betekenis is van deze plaats. Een scheiding doet iets met de onderlinge verhoudingen en plaatsen binnen het gezin. Een opstelling laat zien welke plek iedereen inneemt in het gezin en abstracte situaties worden concreet en visueel gemaakt. Door de scheiding worden de plaatsen van gezinsleden anders. Praktisch gezien wonen de ouders niet meer in hetzelfde huis, maar zij blijven wel ouders van de kinderen.

Kinderen kunnen de plek in gaan nemen van een ouder of beide ouders, de rollen draaien dan om en de kinderen gaan meer verantwoordelijkheden dragen, een verantwoordelijkheid die niet van hen is, zij mogen namelijk kind zijn.

Ouders moeten de plaats innemen achter hun kinderen en kinderen mogen hier ook op kunnen vertrouwen. Met behulp van een familieopstelling kan ik jullie laten zien en ervaren, dat het belangrijk is dat iedereen binnen het gezin zijn of haar eigen plek inneemt. Als dit het geval is, geeft dit de juiste flow, energie en kracht, het gaat weer stromen in jullie familiesysteem. Het laat zien dat het belangrijk is dat, ook al ben je geen partners meer, jullie wel altijd ouders blijven van de kinderen en dus met elkaar verbonden blijven.

Familie

Kennismaken met Chantal? Laat een terugbelverzoek achter.

Jullie scheiding wordt behandeld door een gecertificeerde mediator met vertrouwde kwalificaties.

NMV
MfN
Nobco Lid
kiwa
Balans

De balans terugvinden

Ook als er geen kinderen zijn, is een familieopstelling helpend en helend. Het uit elkaar gaan, levert verdriet en frustratie op. Het moet verwerkt worden en dat kost tijd en energie. Mensen maken in een verschillend tempo de fasen van rouw door. Bij een scheiding is dit niet anders, dat is immers een levend verlies, waarbij je te maken krijgt met levenslange rouw, omdat het een verlies is dat nooit eindigt.

Partners zitten ook zelden op hetzelfde moment in het verwerkingsproces, iedereen gaat immers anders om met een ingrijpende en verdrietige ervaring. Met behulp van een opstelling kan er gevoeld worden wat er gebeurt en wat er nodig is. Op deze manier kan er meer begrip ontstaan, waardoor het makkelijker wordt om afspraken te maken, de scheiding te regelen en op de juiste manier afscheid te nemen van elkaar. Hierdoor kan er ook weer een betere start worden gemaakt voor de toekomst.

Een familieopstelling is er dus om ervoor te zorgen dat jullie op je eigen plek blijven staan, dat ook de kinderen op hun eigen plek blijven staan, dat de kinderen ‘kind’ kunnen blijven, dat jullie samen ouders blijven van de kinderen, dat je je ex als partner los kunt laten en dat er verbinding blijft bestaan tussen jullie.

Vrijblijvend kennismaken

Kom erachter of je een klik hebt met Chantal met een vrijbijvend gesprek. Chantal komt graag bij jullie langs om de situatie in kaart te brengen. Aarzel niet en neem direct contact op.

Alle rechten voorbehouden | CKV Mediation | Website: Oog op Marketing

Call Now Button